theme15

Actueel

Hieronder vindt u links naar nieuwsberichten van de afgelopen 6 maanden. Voor oudere berichten kunt u het archief raadplegen.

 

Jaarverslag 2018 geschreven op 12 april 2019

Jaarverslag 2018

Het bestaat uit twee delen: in 2018 bestond de Werkgroep 40 jaar. Daarom in het eerste deel een samenvatting van de belangrijkste kwesties waar WBdP zich al die tijd mee bezig gehouden heeft. Het tweede deel (iets korter dan andere jaren) is het 'gewone' jaarverslag van 2018.

Lees verder >

Ook grote natuurorganisaties kritisch over PAS geschreven op 31 maart 2019

Ook grote natuurorganisaties kritisch over PAS

Dat WBdP niet bepaald gecharmeerd is van het Programma Aanpak Stikstof hebt u inmiddels al vaak van ons kunnen lezen.
Nu hebben (eindelijk) ook De Vlinderstichting, SoortenNL, LandschappenNL, het Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten zich kritisch over het PAS uitgelaten

Lees verder >

En Vandaag met item over PAS geschreven op 10 februari 2019

En Vandaag met item over PAS

Op 6-2 heeft het tv-programma Eén Vandaag aandacht besteed aan het Programma Aanpak Stikstof o.a. omdat de Raad van State daar op 14-2 het definitieve oordeel over gaat vellen. WBdP heeft in de Peel kort kunnen uitleggen wat er aan het PAS mankeert. Ook een pluimveebedrijf in Someren is bezocht.

Lees verder >

Peelwerkdag in Groote Peel op 16 maart geschreven op 10 februari 2019

Peelwerkdag in Groote Peel op 16 maart

Tijdens de viering van ons 40-jarig bestaan, eind vorig jaar, kregen we als cadeau van provincie Limburg een speciale werkdag in de Peel aangeboden. De dag wordt georganiseerd door het IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) en betaald door de provincie.

Lees verder >

Beroep tegen Natura2000-Beheerplan gegrond verklaard! geschreven op 05 januari 2019

Beroep tegen Natura2000-Beheerplan gegrond verklaard!

Op 28-12-2018 heeft de rechtbank Oost-Brabant ons beroep tegen het Natura2000-Beheerplan, vanwege de vrijstelling van de vergunningplicht Wet natuurbescherming voor beregening rond de Peel die daarin is opgenomen, gegrond verklaard.

Lees verder >

Geslaagde jubileumviering 40 jaar WBdP op 17 november geschreven op 18 november 2018

Geslaagde jubileumviering 40 jaar WBdP op 17 november

Gisteren vierde WBdP haar 40-jarig jubileum.
We hebben zelf de indruk dat het een geslaagde dag was, mede dank zij de goede opkomst van onze achterban en andere sympathisanten (circa 150 gasten).

Lees verder >

Europese Hof geeft PAS onvoldoende! geschreven op 10 november 2018

Europese Hof geeft PAS onvoldoende!

Op 7 november gaf het Europese Hof van justitie antwoord op de vragen die de Raad van State had gesteld over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).
 

Lees verder >