Geslaagde jubileumviering 40 jaar WBdP op 17 november

[18-nov-2018] Gisteren vierde WBdP haar 40-jarig jubileum. We hebben zelf de indruk dat het een geslaagde dag was, mede dank zij de goede opkomst van onze achterban en andere sympathisanten (circa 150 gasten).

We hadden een lezing van Prof Hans Joosten (WBdP-lid en internationaal veendeskundige) over het plan ‘de Verheven Peel’ van WBdP, een lezing over 40 jaar WBdP van Wim van Opbergen (voorz. WBdP) en afsluitend een paneldiscussie, met naast H. Joosten als deelnemers: H. Mackus, gedeputeerde van Limburg, J. van den Hout, gedeputeerde van Brabant, H. Litjens van ZLTO en M. de Wit van Staatsbosbeheer. Hans Heijnen van de natuur- en milieufederatie Limburg fungeerde als dagvoorzitter. (En in de pauze een mooi, passend Peel-lied, gezongen door Hans van Gorp.)

WBdP heeft de afgelopen 40 jaar nog lang niet alles bereikt wat we zouden willen bereiken. Wat we wel voor elkaar gekregen hebben (en dat is toch best wel wat, al zeggen we het zelf), hebben we zeker ook mede te danken aan onze achterban, Peelwerkers, waterstandenopnemers(-sters), milieufederaties, vertegenwoordigers in de Integrale gebiedscommissie Peelvenen, en vele andere organisaties en sympathisanten.
Speciaal willen we hier nog Ton van Hoof (van Van Hoof Advies) bedanken, aan wie het recente succes in onze strijd voor een betere stikstofaanpak voor een groot deel mede te danken is!

Voor degenen die het vanmorgen gemist hebben, is hier de link naar het radiofragment dat het programma Vroege Vogels over ons jubileum heeft gemaakt: https://vroegevogels.bnnvara.nl/nieuws/40-jaar-strijd-voor-de-peel. Dat geeft, denken wij, in het kort een aardige indruk van ons werk van de afgelopen 40 jaar.

We hopen ons werk voor een betere Peel -en daarmee tegelijkertijd vaak voor een betere natuur en beter milieu in het algemeen- mede met uw hulp nog lang te kunnen voortzetten (hoewel het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn dat een organisatie als de onze zo lang moet blijven bestaan; eigenlijk doen we werk dat de overheid zelf zou moeten doen.)

P.S.: bij ons Peelbeschermingswerk kunnen we heel goed nieuwe medewerkers gebruiken!